belangrijk certificaat voor scouting ommen

Ivor Cleine en Daphne Koopmans zijn drie jaar geleden als beheerders begonnen in de Ada’s Hoeve en hebben hun bijdrage geleverd aan de verdere opbouw van de scouting in Ommen tot een van de 20 Scouting Labelterreinen in Nederland. Het label is het keurmerk van Scouting Nederland. Een Scouting Labelterrein biedt de mogelijkheden voor scouts om op een voor Scouting karakteristieke wijze te kamperen. Dat betekent: slapen in tenten, koken op houtvuur, kortom op zijn scouts kunnen kamperen.

Wouter Zilverberg, lid van het landelijk bestuur van Scouting Nederland sprak bij de uitreiking vol lof over de werkzaamheden van alle vrijwilligers onder leiding van Ivor, Daphne en Yasemin. De laatste heeft zich vooral bezig gehouden met de voorwaarden die nodig waren om voor het certificaat in aanmerking te kunnen komen. Onder toeziend oog van veel betrokken vrijwilligers en de vorige beheerder werd het certificaat, dat speciaal vanuit Maleisië werd toegezonden, aan het team overgedragen. Dat is wat Ivor Cleine nog benadrukte in zijn toespraak. Dat hij en het huidige team het estafettestokje hebben overgenomen van de vorige beheerder en dat er toen al hard gewerkt werd aan het bereiken van dit doel.

Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen is al meer dan negentig jaar een van de mooiste kampeerterreinen van Scouting Nederland. Baron van Pallandt raakte tijdens een van zijn reizen bevriend met de stichter van de scouting de heer Robert Baden-Powell. In 1923 besloot Van Pallandt de Ada’s Hoeve, de padvindersboerderij en de omliggende terreinen aan de Nederlandse padvinders te schenken. Door de jaren heen ontwikkelde de padvinderij in Ommen zich tot een professionele organisatie die gedragen wordt door veel vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.