Home / archiefcentraal / asc62 verliest in extremis

asc62 verliest in extremis

Voor ASC’62 en De Esch was het onderlinge duel van vanmiddag een belangrijke voor beide ploegen. De nummers vier en vijf van 2H konden bij winst wellicht de aansluiting bij de top drie hervinden. Het onderlinge verschil voorafgaand aan het duel was twee punten in het voordeel van De Esch.

In de eerste helft had De Esch het betere van het spel maar was het ASC’62 dat op voorsprong leek te komen. Matthijs van Gelder schoot in de twintigste minuut fraai binnen voor de thuisploeg maar werd vervolgens volkomen onterecht teruggefloten voor buitenspel. De bezoekers waren verder wel de bovenliggende partij maar benutten de kansen ook niet waardoor beide teams met 0-0 gingen rusten.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. De Esch had wederom het betere van het spel en raakten ook al snel de paal. Vervolgens kreeg echter ook ASC’62 kansen om de score te openen. Onder andere Piet de Jong had namens ASC’62 de 1-0 op zijn schoen maar ook zijn vrije trap raakte de paal. Aan de andere kant kreeg De Esch een paar opgelegde kansen die door het publiek al werden geteld maar er wonderwel niet in gingen. Zodoende bleef de wedstrijd tot aan de blessuretijd op een 0-0 stand steken.

Het venijn zat hem echter vanmiddag in de staart. In de 91e minuut sprintten de spits van De Esch en ASC’62-verdediger Luuk van Keulen gezamenlijk op het Dalfser doel af. Luuk pakte de spits bij de arm waarna hij zich slim liet vallen. Een vrije trap voor De Esch en bovendien een rode kaart voor Van Keulen. Tot overmaat van ramp zag ASC’62 de vrije trap van Bart Benneker vervolgens in het doel verdwijnen. Een minuut later was de wedstrijd gespeeld en was de zure 0-1 nederlaag voor ASC’62 een feit.

Door de nederlaag ziet ASC’62 de top vier voorlopig uit zicht verdwijnen. Volgende week staat er een bekerronde op het programma en is ASC’62 vrij. Een week later gaat het op bezoek bij de koploper uit 2H: Hulzense Boys.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.