Home / archiefcentraal / allerlei diersoorten te zien op tentoonstelling in ommen

allerlei diersoorten te zien op tentoonstelling in ommen

Er zijn 284 dieren aangemeld, dit zijn er 25 meer dan vorig jaar. De inzendingen zijn allemaal van eigen leden uit Ommen en omgeving. De dieren zijn verdeeld over de afdelingen: raskonijnen, grote- en dwerghoenders, watervogels en sierduiven. De konijnen zijn met 120 inzendingen weer goed vertegenwoordigd. Ze zijn aanwezig van Vlaamse Reus tot verschillende dwergen. Ook zijn er Rexen met hun zachte en korte vacht en verder een grote groep Hangoren en Hangoordwergen in verschillende kleuren.

De groep hoenders en dwerghoenders is dit jaar groter en er zijn meer rassen te bewonderen. Zo zijn er Friese Hoenders, Welsumers, Lakenvelders, Brahma’s, Wyandottekrielen, Orpingtons in groot en kriel, Hollandse krielen en Cochinkrielen. Sierduiven zijn er ook weer in diverse maten en soorten. Er zijn Oudhollandse Meeuwen, Oudduitse Meeuwen, Gelderse Slenken, Kings en Engelse Modena’s (kipduiven) en Holle Kroppers te zien. Verder zijn er ook Cauchois, een erg grote sierduif met lange vleugels en staart, en de zeldzame Stargarder Sidderhals.

Keurmeesters
Woensdag beoordeelt een groep van vijf officiële keurmeesters, ieder met zijn eigen specialiteit, alle dieren op type, bouw, formaat, kleur, tekening, conditie, enzovoorts. Tevens worden per diergroep dan de winnaars aangewezen.

De tentoonstelling wordt op woensdagavond om 20.00 uur geopend door wethouder Scheele. Tevens worden dan de hoofdprijswinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Daarnaast mag ook het publiek stemmen op zijn of haar favoriete dier. Door de gemeente Ommen is weer een beker beschikbaar gesteld als publieksprijs. Deze wordt op vrijdagavond aan de winnaar uitgereikt.

De tentoonstelling, die voor iedereen gratis is te bezoeken, is geopend op de volgende momenten:
– Woensdag van 20.00 tot 22.00
– Donderdag van 13.00 tot 21.30
– Vrijdag van 13.00 tot 20.30

 

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.