Home / archiefcentraal / alfa college hardenberg organiseert informatieavond studiekeuze

alfa college hardenberg organiseert informatieavond studiekeuze

Docenten zijn aanwezig om jongeren en hun ouders/verzorgers te informeren over het mbo-aanbod van het Alfa-college. De informatieavond is de uitgelezen kans om je te oriënteren en om sfeer te proeven. Adviseurs van het loopbaancentrum zijn er ook. Zij kunnen vragen beantwoorden over bijvoorbeeld leerwerktrajecten, studiefinanciering, opleidingseisen, aanmelden en/of stagemogelijkheden.

Met ingang van het schooljaar 2016-2017 start op het Alfa-college in Hardenberg de vernieuwde opleiding Travel, Leisure & Hospitality. De opleidingen Toerisme, Frontoffice en Leisure & Hospitality zijn samengevoegd tot één brede opleiding voor vrijwel alle beroepen in de vrijetijdssector. De opleiding wordt aangeboden op niveau 3 en niveau 4. Het eerste jaar is een algemeen basisjaar. Daarna kunnen studenten kiezen voor Travel (toerisme) of Leisure & Hospitality (Recreatie).

Dienstverlening
Voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken en van afwisseling houden in hun werk is er de nieuwe opleiding Dienstverlening, niveau 2. In twee jaar is het mogelijk het mbo-diploma te halen. Leerjaar 1 is een basisjaar. Daarna gaan studenten van het Alfa-college zich ontwikkelen als facilitair medewerker of als helpende zorg en welzijn.

De technische opleidingen van het Alfa-college Hardenberg worden via het RTC aangeboden. Docenten van het RTC zijn op de informatieavond te vinden. Zo is er de bbl-opleiding Machinaal Houtbewerker, niveau 2. Studenten houden zich bezig met het bewerken van hout- of plaatmaterialen. Het is veel maatwerk, daarom is het belangrijk dat studenten precies werken.

Elektrotechnisch
Volgend schooljaar wordt ook gestart met de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit. Het is een driejarige bbl-opleiding. niveau 3. Studenten installeren elektrotechnische installaties of onderdelen daarvan. Fouten repareren en regelmatig onderhoud uitvoeren behoren tot de werkzaamheden. Ook het begeleiden van medewerkers behoort tot de taken.

Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Het eerstvolgende voorlichtingsmoment in Hardenberg is de Open Dag op woensdag 27 januari van 14.30 tot 21.00 uur. Kijk voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk op www.kansopwerk.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.