Home / archiefcentraal / zvo 1 pakt zwaarbevochten overwinning

zvo 1 pakt zwaarbevochten overwinning

“Maandagavond was het voor ZVO 1 zaak om, net als vrijdag, drie punten te pakken om in de race te blijven voor de periodetitel. Tegenstander was ZVV Sparta. De ploeg uit Nijkerk is dit seizoen nog ongeslagen en lijkt een grote concurrent voor de periodetitel te worden. Marco, Erik en Jasper waren net als vrijdag allen afwezig. Mark Veneberg was bereid om het selectie-aantal naar 7 te brengen, dank daarvoor.

Nadat ZVO de bal aan het rollen bracht, was het Sparta dat snel overnam. Er werd geduldig gevoetbald door beide ploegen, het zorgde er voor dat er in de eerste tien minuten weinig gevaarlijke momenten voor beide goals ontstonden. Tot dat Sparta met een afstandschot snoeihard de paal raakte, tot geluk van ZVO kaatste de bal de goeie kant op en bleef het dus 0-0.

Het was enigszins tegen de verhoudingen in toen Maarten de openingstreffer op het bord wist te zetten. Na een één-tweetje met Ruben wist hij de keeper te verschalken, 1-0. Sparta bleef daarna veel bewegen zonder bal, maar grote kansen ontstonden niet. De verdediging van ZVO stond solide, waardoor het leek alsof de Ommenaren met een voorsprong de rust zouden halen. Toch gebeurde dit niet, Sparta pegelde de bal op de paal. Via de rug van Mark en via verder gekluts werd het voor rust toch nog 1-1.

Na rust kwam ZVO aardig onder druk te staan en leek er een treffer van de uitploeg in de lucht te hangen. Toch was het weer ZVO dat wél wist te scoren. Met een gelukje maakte Ruben de 2-1, hiermee bracht hij zijn doelpuntenaantal al op 11. Even daarna was het Ruben die zijn twaalfde maakte van het seizoen. Met een hard schot in de korte hoek had ZVO deze avond voor het eerst een marge van twee, 3-1. Sparta, met twee wissels meer dan ZVO, liet zich niet uit het veld slaan.

Toen ZVO door een onterechte gele kaart met een mannetje minder kwam te staan, leek de spanning terug te keren in de wedstrijd. Toch lukte het Sparta niet om in die 2 minuten een goal te maken. Later deden ze dat wel en werd het voor ZVO nog spannend met een 3-2 voorsprong. Toen gastspeler Mark V echter formidabel binnenknikte na een uitgooi van Mark B leek, het verzet van Sparta gebroken. De 4-2 voorsprong was voor Mark V nog niet genoeg, hij stelde de zege veilig met zijn tweede van de avond, 5-2.

ZVO kan de komende weken de succesvolle seizoensstart niet voortzetten. Op 6 november staat er pas weer een wedstrijd op het programma. Dan wordt er uit gespeeld tegen Jong Eagles.”

Lees ook

S.V. Nieuwleusen JO11-2 kampioen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 18 december speelde S.V. Nieuwleusen JO11-2 in Zwolle de kampioenswedstrijd tegen SVI. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.