Home / archiefcentraal / zonnekaart nu ook voor mkb in dalfsen

zonnekaart nu ook voor mkb in dalfsen

De Zonnekaart biedt inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen op eigen dak. Voor bedrijven was dit lastiger. Zij hebben te maken met andere financiële regelingen en tarieven, waardoor de berekeningen niet overeen komen met die van particulieren. Nu kunnen bedrijven op de Zonnekaart zelf hun rechtsvorm, belastingtarief, verbruik en stroomprijs ingeven, waarna direct wordt berekend of zonnepanelen rendabel zijn. 

Het rekenmodel betrekt ook automatisch de meest rendabele belastingvoordelen en actuele subsidies, zoals de SDE+ regeling bij de berekening. Kijk op www.zonnekaart.nl om te checken of zonne-energie wat voor jouw bedrijf is.

Nieuwe Energie
De gemeenten Dalfsen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland hebben gezamenlijk de MKBmodule voor de Zonnekaart aangeschaft, waardoor ook bedrijven inzicht krijgen in het rendement van zonne-energie op hun dak. De vier gemeenten hebben de afgelopen jaren succesvol samengewerkt op het thema Duurzaamheid. Ook in 2016 en 2017 blijven de gemeenten samenwerken aan Nieuwe Energie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.