Home / archiefcentraal / workshop vilttechnieken in bibliotheek oudleusen

workshop vilttechnieken in bibliotheek oudleusen

Van vilt maakt Hilda handige gebruiksvoorwerpen, zoals babyslofjes en laptophoezen. De stof leent zich ook prima voor het maken van leuke decoratieve spulletjes, zoals Engelse drop. Vilt is een niet geweven textielsoort dat wordt gemaakt door het samenpersen van wol. Er zijn twee soorten viltbewerking; natvilten en naaldvilten.

Hilda komt uit een gezin van zeven kinderen waar beide ouders creatief waren. Haar vader werkte met hout en elektra en moeder met naald en draad. Inspiratie haalt zij uit de kleuren en dikte van de wol. Hilda werkt veel met Drentse schapenwol, maar gebruikt ook de bewerkte merinowol voor het fijne werk.

De bibliotheek in Oudleusen is gevestigd in de Wiekelaar aan de G.W. Spiegelstraat 6. De demonstratie vindt woensdag 4 november plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur. De toegang is gratis, eventuele deelname aan de workshop kost €7,50.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.