warm welkom voor eerste vluchtelingenkinderen op de dennenkamp

Sinds eind september worden door het COA weer vluchtelingen opgevangen bij het park op de Besthmenerberg. Hieronder bevinden zich veel gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Op OBS de Dennenkamp zijn twee lokalen gereed gemaakt voor de circa 40 kinderen die hier de komende 5,5 maanden naar school gaan. Vier ervaren leraressen zijn hier speciaal voor aangetrokken en stonden te popelen om met de kinderen aan de slag te gaan.

Op de eerste schooldag vormden de breed lachende kinderen, leerkrachten en ouders van de Dennenkamp een ereboog voor de eerste groep vluchtelingenkinderen en boden ze als welkomstcadeautje een etuitje aan. De kleuters van de Dennenkamp zongen bij het jassen aantrekken al over ‘welkom, welkom’. De oudere kinderen zagen ernaar uit om weer samen pauze te houden en te gaan voetballen, zoals ze dat ook vorige winter regelmatig in de pauzes met de vluchtelingenkinderen deden.

Afgelopen februari en maart bood de Dennenkamp ook al op stel en sprong lessen aan voor de vluchtelingenkinderen die toen opgevangen werden door het COA in Ommen. De twee leerkrachten die toen voor de klas stonden waren onmiddellijk weer bereid. Omdat het nu om een langere periode gaat en er naar verwachting meer kinderen komen zijn er, zonder moeite, twee extra juffen gevonden en is een van de lokalen van de BSO ook ingericht als extra leslokaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.