Home / archiefcentraal / vrijwilligerssteunpunt ommen organiseert vrijwilligerscafe

vrijwilligerssteunpunt ommen organiseert vrijwilligerscafe

Vrijwilligerssteunpunt Ommen organiseert op woensdag 4 november om 19.30 uur een vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ommen. De bijeenkomst vindt plaats in de foyer van de Carrousel en het thema is ‘vrijwilligersverzekering’.

De gemeente Ommen heeft in 2010 de VNG Vrijwilligers Basispolis en de VNG Vrijwilligers PlusPolis van Centraal Beheer-Achmea afgesloten. Dit zijn collectieve verzekeringen die de financiële risico’s die vrijwilligers lopen tijdens het uitvoeren van hun taak, zo goed mogelijk afdekken. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Ommen kunnen aanspraak maken op deze verzekeringen. Brochure en productvoorwaarden zijn beschikbaar op onze website onder het kopje Informatie. Toch blijken nog veel vragen te leven over het al dan niet afgedekt zijn van specifieke situaties.

Omdat verkeerde interpretatie tot gevaarlijk onderverzekeren of onnodig dubbel verzekeren kan leiden verzorgt Albert Meijer, Accountmanager Schadeverzekeringen Overheid, Zorg en Onderwijs bij Centraal Beheer-Achmea, een presentatie waarin hij inhoudelijke toelichting geeft op de VNG Vrijwilligersverzekering. In deze presentatie komen dekkingsrubrieken en schadevoorbeelden aan de orde.

Ook neemt Albert de meest voorkomende vragen over de VNG Vrijwilligersverzekering in zijn presentatie mee. Heb je zelf een specifieke vraag? Mail die vóór 1 november. De vragen worden voor de presentatie doorgespeeld aan Albert Meijer. Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis. Wel is het verzoek om je vóór 1 november aan te melden bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen via vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl en door te geven met hoeveel personen je komt.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.