Home / archiefcentraal / vrijwillige thuiszorg start spreekuurtjes in ommen

vrijwillige thuiszorg start spreekuurtjes in ommen

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg is een organisatie voor informele zorg. In de gemeente Ommen wordt de respijtzorg, de inzet van zorgvrijwilligers in zorgsituaties, gecoördineerd door Janny Broekhuis, coördinator zorg. De spreekuren zijn te bezoeken door zorgvragers, (potentiële) zorgvrijwilligers en beroepskrachten.

Zorgvragers kunnen er terecht voor vragen met betrekking tot alle ondersteuningsvormen van de stichting. Zorgvrijwilligers en geïnteresseerden kunnen er terecht voor advies, ondersteuning en informatie over vrijwilligerswerk. Beroepskrachten kunnen er terecht voor informatie over het inzetten van een zorgvrijwilliger (respijtzorg), informatie over andere ondersteuningsvormen en voor overleg.

Voorbeelden van respijtzorg zijn:
– Een zorgvrijwilliger die iedere week een uurtje gaat rolstoelwandelen met een oudere. De partner (mantelzorger) heeft dan even tijd voor zichzelf.
– Een zorgvrijwilliger die op de maandagavond een dementerende gezelschap houdt, zodat de mantelzorger met een gerust hart naar de repetities van het koor kan.
– Een zorgvrijwilliger die ‘s nachts waakt bij een terminaal zieke cliënt, zodat de naaste een nacht rustig kan slapen.

Je kunt zonder afspraak op het spreekuur komen of contact opnemen voor een afspraak. Contactpersoon Janny Broekhuis van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel is bereikbaar via 0548-638830 of 06-10373190 en jbroekhuis@vrijwilligethuiszorg.nl. Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligethuiszorg.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.