Home / archiefcentraal / volop spanning en strijd bij trefbaltoernooi

volop spanning en strijd bij trefbaltoernooi

De organisatie lag in handen van de buurtsportcoaches van de gemeente Dalfsen, in samenwerking met het beweegteam Nieuwleusen en studenten van verschillende sportopleidingen. De kinderen uit de groepen 5 en 6 hebben per school zelf één of meerdere teams gemaakt van minimaal acht spelers, waarbij minimaal twee jongens en twee meisjes in een team moesten zitten. In totaal stonden, met de voorronde in Nieuwleusen erbij, meer dan 250 kinderen in het veld om te strijden voor de finaleplaatsen.

Trefbal is een teamsport waarbij samenwerking en Fair Play hoog in het vaandel staan. Fair Play heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld tijdens het toernooi. Uiteindelijk werd het team van de Treffers, van basisschool de Spiegel, winnaar in het Fair Play klassement. Dit team heeft voor de school een trefbalpakket gewonnen, die door de buurtsportcoaches op school afgeleverd gaat worden.

Alle teams werden verdeeld in drie poules, waarbij elk team twee keer tegen elkaar uitkwam. Nadat alle 52 wedstrijden waren gespeeld maakte de organisatie de balans op om bekend te maken welke teams doorgaan naar de finaledag op woensdagmiddag 28 oktober. De nummers 1 en 2 van elke poule hebben zich hiervoor geplaatst, dit waren De Aapjes (Polhaar), De Knokkers (Heideparkschool), The Champions (Cyriacus), De Minions (Spiegel), Polhaar Minions (Polhaar) en Smiley Power (Cyriacus).

De zes finalisten gaan, samen met de zes geplaatste teams uit Nieuwleusen, op woensdagmiddag 28 oktober in de Trefkoele+ uitmaken wie de trefbalkampioen van de gemeente Dalfsen wordt. 

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.