vliegeraars uit binnen en buitenland bezoeken ommen

De vliegers krijgen allen een persoonlijke boodschap ter bevordering van de wereldvrede, gelijkheid en broederschap. Ongeacht ras, status of religie. Door gebruik te maken van het multi-culturele symbool van de vlieger en de oceaan van de lucht die we allemaal delen ontstaat de broederschap, de erkenning en het genot.

Op dit festival komen diverse vliegeraars uit binnen- en buitenland om hun, veelal zelfgemaakte, vliegers op te laten ter bevordering van de wereldvrede. Door dit evenement hoopt Riks Siemons dat mensen zich bewust worden van de bijdrage van de vlieger aan cultuur, geschiedenis, kunst en wetenschap. Hij is de oprichter van de stichting Space Art, eigenaar van het Vliegermuseum in Ommen en organisator van One Sky One World.

Siemons vliegert al van jongs af aan en heeft inmiddels een heel museum vol vliegers, waarvan hij de meeste zelf gemaakt heeft. Siemons doet zelf al sinds de jaren 80 mee aan Wereldvrede Vliegerdagen. Hij noemt de wereldvrede een nobel streven en vindt het een mooie uiting om daar middels de vliegers een steentje aan bij te dragen. Zeker in deze tijd is het onderwerp weer erg actueel.

Tijdens One Sky One World zijn er diverse activiteiten vanaf 10.00 uur, zoals workshops vlieger maken, schminken, landart maken en natuurlijk vliegeren. Zaterdagavond is er het verlicht vliegeren van 19.00 uur tot 24.00 uur en is de expositie ‘Kunst Vliegt’ in het vliegermuseum voorzien van allerlei mooie lichten, waardoor de vliegers een spectaculaire uitstraling krijgen.

Toegang tot het festival is helemaal gratis, dus kom gerust kijken. Kijk voor meer informatie op www.space-art.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.