Home / archiefcentraal / vechtdal marketing praat dalfser ondernemers bij

vechtdal marketing praat dalfser ondernemers bij

De organisatie Vechtdal Marketing, onderdeel van MarketingOost, verzorgt in nadrukkelijke samenwerking met onder andere (toeristische en recreatieve) ondernemers, ondernemersverenigingen, evenementenorganisatoren, natuurpartijen, gemeenten en Provincie Overijssel de promotie en algemene informatievoorziening over de regio. “Met onze activiteiten beogen we de bekendheid van de regio te vergroten en mensen te inspireren tot een bezoek aan de regio, om hiermee de regionale economie, waarbinnen toerisme en recreatie een belangrijke pijler is, te versterken”, laat de organisatie weten. Merkleider Tamara Toering sprak met de aanwezigen over de successen en plannen: “Dalfsenaren hebben ‘het meest’ met het Vechtdal en met de vondst van de trechterbekers kunnen zij het dagjes-uit publiek en de vakantiegangers laten stoppen in Dalfsen,. Misschien heeft Dalfsen in het Vechtdal wel meer te bieden dan de Veluwe of de kust!”

Daarom had Ondernemend Dalfsen ook wethouder Maurits von Martels uitgenodigd. Hij vertelde dat de archeologische schat die bij opgravingen in Dalfsen is gevonden, groter is dan de meeste mensen weten. Naast 120 trechterbekers uit de steentijd, boerderijplattegronden, crematiegraven en houtskoolstapels uit de tijd van de hunebedbouwers in de periode tussen 2900 en 2750 voor Chr., zijn er ook al acht merovingische grafkuilen gevonden, die samen een grafveld vormen, daterend van de vijfde of zesde eeuw.

Allerhoogste elite
“De vondst van deze ‘koningsgraven’ uit de middeleeuwen bestaat onder andere uit zwaarden van goud, mantelspelden van amaldijn en barnstenen kralen: de allerhoogste elite woonde in Dalfsen, blijkt uit deze opgravingen”, legt Von Martels uit. De wethouder leidt één van de drie werkvormen om dit cadeautje van Dalfsen op de kaart te zetten en te vermarkten: “Daar is geen kant en klaar recept voor. Daarom zijn gemêleerde werkgroepen samengesteld om alle mogelijkheden te benutten. En er zijn ideeën om de schat van Dalfsen in verschillende musea van West Europa te laten zien. Er wordt nagedacht hoe de opgraving fysiek ingebed kan worden in de wijk Oosterdalfsen en hoe bijvoorbeeld ‘Dalfsen is van alle tijden’ op de kaart gezet kan worden, zodat veel mensen Dalfsen komen bezoeken.”

De expositie in het gemeentehuis heeft al 2500 bezoekers getrokken en na een vraag vanuit de toehoorders over de bevaarbaarheid van de Vecht, liet Von Martels weten wat in het coalitieakkoord vermeld staat: “De Vecht willen wij beter benutten. Wij ondersteunen de gemeenten Ommen en Hardenberg in de lobby om de Vecht in zijn geheel bevaarbaar te maken voor kleinschalige pleziervaart”. Met het vernieuwde waterfront biedt dit Dalfsen en haar ondernemers mooie kansen.

Activiteiten
Veel kansen worden al benut door de ondernemers, want uit de vergadering kwam duidelijk naar voren hoe gezamenlijk de schouders wordt gezet onder de vele activiteiten, zoals de succesvolle Lentefair en Blauwe Bogendagen. Ook regelt Ondernemend Dalfsen weer het bezoek van de Sint op 14 november (met de boot) en het Dalfser Kerstfestijn op 11 december. Dit Kerstfestijn wordt extra bijzonder omdat Vechtdal FM in overleg met Ondernemend Dalfsen besloten heeft het Glazen huis in het centrum te plaatsen. Op 10 en 11 december zal er 2 x 24 uur non-stop muziek, optredens en andere activiteiten verzorgd worden voor één of meerdere goede doelen.

Neem voor meer informatie, ideeën of aanmelden voor vrijwillige hand- en spandiensten contact op met contact@ondernemenddalfsen.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.