Home / archiefcentraal / usv pakt volle buit in holten

usv pakt volle buit in holten

USV heeft zondag door een wonderschone goal van Ron Meijerink de drie punten meegenomen uit Holten. Tegen de plaatselijke VV eindigde een spannend duel in een 0-1 overwinning voor de mannen uit Nieuwleusen.

Vorig seizoen streed Holten in de nacompetitie nog mee voor promotie naar de Derde Klasse. Nu heeft het team van coach Jacob Ensink slechts één schamel puntje in zes wedstrijden behaald. Dat is veel te weinig voor een team dat helemaal niet zo slecht voetbalt. Ook tegen USV waren de mannen uit Holten zeker niet de mindere, maar de besluiteloosheid voor het doel werd de Holtenaren uiteindelijk fataal.

USV begon sterk en leek in de 9e minuut op voorsprong te komen. Tot ieders verbazing werd een puntgave goal van Rick Timmerman, door de overigens prima fluitende arbiter Grob, vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Na de goede start van de Nieuwleusenaren zakte het spelpeil en werd het een rommelige wedstrijd.

Dennis van der Veen moest gaandeweg de eerste helft Chiel de Weerd komen vervangen en kweet zich meer dan voldoende van zijn taak door Bas Tuitert, de grote man aan Holter kant, volledig aan banden te leggen.

Na de rust werd het een veel interessantere wedstrijd. Beide teams gingen voor de volle winst maar waren in het strafschopgebied niet scherp in de afronding. Daar kwam een eind aan toen Ron Meijerink een klein kwartier voor tijd zijn opwachting in het elftal van trainer Theo van ‘t Zand maakte. Koud een minuut in het veld anticipeerde hij uitstekend op een doorkopbal van Rick Timmerman. Van zo’n twintig meter lepelde hij de bal op formidabele wijze over keeper Merijn Bekkernens, die een paar meter voor zijn doel stond, 0-1.

In de daarop volgende slotfase zagen beide teams geen kans meer om tot scoren te komen en daarom kon USV met de volle winst afreizen naar Nieuwleusen.

Zondag staat voor USV de wedstrijd tegen koploper s.v. Zwolle op het programma. Onder leiding van scheidsrechter Karkdijk wordt er dan om 14.00 uur afgetrapt.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.