usv behaalt verdiende overwinning

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Pothoven was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Dat leverde in de beginfase drie riante mogelijkheden op. Mathijs van Faassen, Rick Timmerman en Leon Kooiker zagen echter geen kans doelman Kevin Bosch in vrije positie te passeren. In de 25e minuut was het wel raak. Een slimme pas van Sander Schaeffer door het hart van de defensie werd keurig door Thijmen Stegeman afgerond, 1-0.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Het wachten was op de 2-0 maar de USV’ers verzuimden de vele ruimte die door DAVO geboden werd slim te benutten. Geheel tegen de verhouding in kwamen de Deventenaren in de 53e minuut op gelijke hoogte. Scheidsrechter Pothoven constateerde een handsbal in de USV-verdediging en legde de bal op stip. Ricardo Bosman liet keeper Martijn Scheper bij zijn onberispelijk genomen penalty geen schijn van kans, 1-1. Drie minuten later kwam USV weer op voorsprong toen Leon Kooiker, na een prima vrije trap van Chiel de Weerd, de 2-1 kon binnenschieten.

De gasten kwamen in de 78e minuut nog met tien man te staan toen Tom Ligtenberg, na een zware overtreding op Leon Kooiker, de rode kaart van Pothoven kreeg voorgeschoteld. Ron Meijerink scoorde voor USV in de slotminuten nog een derde treffer maar die werd vanwege vermeend buitenspel door de arbiter afgekeurd. Dat afkeuren was verrassenderwijs volgens DAVO-coach Jan Ligtenberg niet terecht en mede daarom kon hij met de kleine 2-1 nederlaag wel leven.

Zondag gaat USV op bezoek naar Holten. Op sportpark Meermanskamp wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.