uit hei en dennen weekend huisartsenpost hardenberg

Kleine kinderen worden nogal eens, als door de bliksem getroffen, heel erg ziek. In één uur tijd hadden we zaterdag een snikkend warm snotterig babietje in huis. Wat kon het zijn en wanneer bel je de huisartsenpost? Gek hè, kinderen worden het liefst ziek in het weekend.

Jaren geleden was ik in het ziekenhuis met een erg zieke vriendin, die van de pijn niet kon autorijden. ‘s Avonds, dus naar de hulppost in het ziekenhuis. “Neemt u maar plaats in de wachtruimte, u wordt opgehaald” werd er verteld. Ergens in een afgeschoten gedeelte van de ziekenhuishal zaten erg veel mensen te wachten op hun beurt. Kermend of hol hoestend zaten ze elkaar met hun kwaaltjes en ellende aan te steken.

En nu? We belden tegen 6 uur op en werden welwillend, ervaren en meelevend te woord gestaan. Na alle gegevens kregen we een afspraak om kwart voor acht. Een afspraak? Sinds wanneer hebben we deze luxe? Wat een verschil met jaren geleden in dat zelfde ziekenhuis. Er werd op ons gerekend, hoorden we bij het loket van de huisartsenpost. En welk wonder, we kwamen in een klein vriendelijk vertrek met een viertal mensen. Binnen 10 minuten kwamen we bij de dienstdoende sympathieke huisarts terecht. Floris werd onderzocht en tijdens een gedegen onderzoek werd vastgesteld dat hij middenoorontsteking had. Met een snel werkend medicijn, verkrijgbaar bij de ziekenhuisapotheek reden wij opgelucht en tevreden terug naar huis. Al na een uur viel Floris tevreden in slaap. ‘s Morgens hield ik mijn blije gezonde levendige kleinzoon in mijn armen, terwijl hij vlot z’n fles leegdronk.

Een mooie ervaring, die ik met u wil delen, want we worden allemaal wel eens ziek in het weekend, toch?

Deze week is de actie om donateur te worden van het Vechtgenotenhuis. Het geld is dringend noodzakelijk om dit huis open te houden voor hen, die met kanker te maken hebben. Pijn en angst maken deel uit van al die mensen. Het kan ons allemaal overkomen en wat is het dan heerlijk om je ervaringen te kunnen delen. Helpt u ook mee om dit Vechtgenotenhuis open te houden?

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.