uit hei en dennen vechtgenotenhuis

Ik kan het weten, want ook ik heb er 17 jaar geleden kennis mee gemaakt. Mijn wereld stond stil. Nooit meer zonder zorgen, nooit meer plannen maken, ieder volgend pijntje zou gerelateerd zijn aan de kanker. En was er hulp of begeleiding naar je broze toekomst? Geen enkele!

Dus toen ik benaderd werd om in het bestuur te komen van het net opgerichte Vechtgenotenhuis 6 jaar geleden, hoefde ik geen seconde na te denken. Natuurlijk wilde ik dat. En zo kwamen we met een aantal gemotiveerde geëngageerde mensen bij elkaar. De naam was snel gevonden, VECHTGENOTENHUIS. Daar waar je met lotgenoten en/of familie en vrienden kunt samenkomen. Er is een gastvrouw/heer die je opwacht met koffie, drankje en lekkers en vooral ‘met een liefdevol begrijpend hart’.

Hè hè, je kunt jezelf zijn, je angsten delen, anderen oppeppen met eigen ervaringen. Je bouwt nieuwe vriendschappen op en opeens ben jij niet het slachtoffer, maar komen er nieuwe inzichten in je leven. Door anderen te helpen, help je je zelf. Er zijn fijne activiteiten als schilderen, wandeltochten, keramiek, mozaïek. Ook voor de kinderen worden leuke dingen georganiseerd. Tijdens dergelijke activiteiten ben je met je lotgenoten samen. Je kunt je verhaal kwijt, relativeren, enthousiasmeren, troosten. Heerlijk om even alles van je af te schudden. Je bent niet alleen.

Het Vechtgenotenhuis krijgt GEEN structurele financiële steun. Zij bestaan van giften, sponsoren en donaties. Om hun verhaal te vertellen over het Vechtgenotenhuis wordt er in de week van 23 oktober een informatiekrantje verspreid. Het is nodig om de inkomsten te verstevigen. Daarom is er in Ommen door vrijwilligers hard gewerkt om donateurs te werven. Er zijn machtigingen uitgedeeld, die soms direkt werden ingevuld en mee terug zijn genomen, of later weer worden opgehaald.

Door deze machtiging worden de activiteiten van het Vechtgenotenhuis gesteund, om zo te zorgen dat kankerpatiënten en hun naasten in de toekomst steeds bij hen terecht kunnen. Wie geïnteresseerd is kan altijd tijdens openingsuren het Vechtgenotenhuis bezoeken om achtergrondinformatie en een activiteitenoverzicht te verkrijgen. Beerzerweg 5d. Kijkt u ook eens op de site www.vechtgenoten.nl

Er is geld nodig om het Vechtgenotenhuis open te houden, HELPT U OOK MEE??????

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.