Home / archiefcentraal / uit hei en dennen op safari

uit hei en dennen op safari

Het repaircafé van Dalfsen, waar mijn verloofde iedere eerste maandag van de maand samen met zijn collega’s alles repareert wat los en vast moet zitten, gaf een feestje. De echtgenotes waren ook uitgenodigd. Ach, denk je dan, dat wordt gezamenlijk een borreltje met een aantal bitterballen………. Maar nee hoor, dat zou te simpel zijn, het moest avontuurlijk worden. En lieve mensen, dan sta ik al strak van de spanning.

Het kan immers van alles zijn. Circus Renz was al weg, dat scheelde al weer een trapezenummer. Op een bierfiets door Dalfsen met z’n allen, een tocht in een hete luchtballon, een moddergevecht, er ging van alles door m’n hoofd. Waar ik nog niet aan dacht, maar wel eens iets over gehoord had, bleek de verrassing. Wij gingen op safari.

Op safari dus, in Ommen. Speciale kleding werd niet vereist, een warme jas en een paraplu kon handig zijn. Aangekomen bij de Vechtdalhoeve in Arriën werden we hartelijk begroet door de charmante eigenaresse Simone Koggel. Wij gingen op KOE SAFARI.

Na een kop koffie werden we uitgenodigd in de huifkar plaats te nemen. Simone klom op de tractor en zo tuften wij naar de 60 mooie bruine vechtdal runderen. Af en toe klom Simone van haar voertuig om ons te vertellen over deze speciale dieren. Er heerst onder de ‘dames’ een ijzeren wet wie de leider is, vertelde Simone ons. Zij heeft ons geïnformeerd over het wel en wee van haar schitterende veestapel.

Op de terugweg vroeg Simone, met een blik op mij, wie er nu de tractor wilde besturen. Mag deze tractor aan mij voorbij gaan, seinde ik haar. Margreet, die voor geen kleintje vervaard is klom op de ‘bok’ en reed ons feilloos terug naar de hoeve, waar een kopje koffie en lekkers op ons wachtte. Daarna volgde een verrukkelijk lopend buffet, waar we o.a. het zeer smakelijk bereide rundvlees van de Vechtdalhoeve konden proeven. Het is een verrukkelijke smaakbeleving.

Ik kan het iedereen aanraden. Een koe safari is gezellig, leerzaam en nuttig. Je weet welk vlees er in de kuip zit, hoe natuurlijk de runderen hun kalfjes verzorgen, en dat er maar één vechtdalstier nodig is voor de voortplanting van de dames. Ze verblijven het hele jaar in de enorm grote weiden en krijgen er hun kalfjes of stiertjes op natuurlijke wijze.

Wat een leerzame mooie en gezellige avond. Veel gezien, gehoord en gelachen.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.