Home / archiefcentraal / tijd stond even stil tijdens zussendag in archemerberg

tijd stond even stil tijdens zussendag in archemerberg

’s Morgens spraken ds. Luite Harm Kooij en zijn vrouw Anka (GKv Nieuwleusen) de dames toe en ’s middags werden workshops gegeven. Bij ‘Tijd voor Gods Woord’, onder leiding van Sarianne van Dalen, werden Bijbels gepimpt. De workshop ‘Tijd voor Jezelf’ door Margriet Slotman ging over de DISC Methode, de gedrag- en communicatiepatronen. ‘Tijd voor Gods Schepping’ bestond uit een fotografiecursus van Annet Jonker en bij ‘Tijd voor Techniek’ door Wiljo Wienen werden de handen uit de mouwen gestoken en een autoband verwisseld.”

“Het was goed om de tijd te nemen en eens uit de drukte van alledag te stappen!” Zo gaf Anka Kooij dat ook weer in haar toespraak: “Jij zult nooit goed voor jezelf zorgen en de bestemming vinden die God voor jou heeft weggelegd, als je niet de tijd neemt om te beseffen wie je bent. Hoe bijzonder je bent. God roept jou om je dat te vertellen en te vullen met Zijn kracht. Vergelijk jezelf eens met een auto. Die is gemaakt om op benzine te rijden. Als eigenaar weet jij dat, maar je mag natuurlijk zelf beslissen waar je het mee vult. Voor mijn part met chocolademelk! Alleen zal een auto dan nooit ver komen. Dat geldt ook voor jou. Jij bent gemaakt om te wandelen met God, voor diepe verbondenheid met Hem. Dat doet je goed en daarin vind je je geluk en bestemming. Dat betekent dat je elke dag net als een auto moet bijtanken. Je opnieuw laten verzorgen. Dan zal Hij jouw menselijke acties en (on)mogelijkheden verweven tot iets moois!”

De tijd leek tekort maar de Zussendag zal nog veel dames lang bijblijven, het was een geslaagde dag met veel tijd voor ontmoeting en zeker voor herhaling vatbaar!

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.