Home / archiefcentraal / tiende afrikaloop gaat weer door vechtdal

tiende afrikaloop gaat weer door vechtdal

Het wandelevenement duurt een week en heeft etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en loopt dit jaar de eerste dag naar Staphorst. De volgende dag naar Blokzijl en de volgende dagen naar achtereenvolgens Hasselt, Dalfsen, Den Ham, Balkbrug om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen aan te komen.

Deelnemers kunnen één, twee dagen of zelfs zeven dagen meelopen. In een week wordt de omtrek van het continent Afrika gelopen. Al lopend passeren wandelaars in zuid Drenthe en de kop van Overijssel prachtige natuurgebieden en worden oude paden bewandeld en steden en dorpen aangedaan die tot de verbeelding spreken en veel laten zien van de rijkdommen van het verleden. Vorm en inhoud maken de Afrikaloop uniek. 

Deelname
Voor de eerste dertig mensen die zich opgeven om de hele week te lopen, bestaat de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding te overnachten bij gastgezinnen in de plaatsen die worden aangedaan. De bagage wordt iedere dag met een bus naar de volgende plaats gebracht, zodat de wandelaar daar niet mee hoeft te lopen. Onderweg zijn elke dag drie pauzeplaatsen op de meest prachtige locaties. Vaak is de koffie/thee gratis en is er een kopje soep en een stuk fruit. Gezelligheid en goede verzorging staan voorop bij de vrijwilligers van de stichting.

De gehele opbrengst van de wandelactie is bestemd voor straat- en weeskinderen in Kenia, Ghana en Oeganda. Daar wordt voor deze kinderen gezorgd totdat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Op www.andreasmanna.org vind je alle informatie over het werk van de AMS en over de Afrikaloop. Ook is de stichting en de Afrikaloop te vinden op Facebook. Ben je enthousiast geworden, dan kan je het opgavenformulier downloaden of voor informatie bellen met Krista Schutte via 0528-279206.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.