Home / archiefcentraal / succesvolle startbijeenkomst buurkracht pleijendal

succesvolle startbijeenkomst buurkracht pleijendal

De afgelopen weken was een team vrijwilligers van Groen Gebogen druk met organiseren en folderen. Ali Kamphuis van Groen Gebogen: “Het was best wel spannend of een buurt wel reageert op onze uitnodiging”. Uiteindelijk zat een heel klaslokaal in het Gruthuuske vol, van jong tot oud, van huurder tot woningeigenaar.

Na een kort welkom van voorzitter Gerard Brakkee volgde een uitleg over Buurkracht. Door heel Nederland zijn inmiddels al tientallen soortgelijke buurtacties gestart. Netwerkbeheerder Enexis helpt deze buurten om samen duurzame maatregelen te treffen.

Een onafhankelijk energieadviseur had de afgelopen weken een aantal woningen in Pleijendal beoordeeld en presenteerde zijn bevindingen. Veel huizen zijn al geïsoleerd en her en der liggen zonnepanelen op het dak. Maar er liggen ook veel grote en kleine kansen voor bewoners, zoals dak- en vloerisolatie, tochtstrips en ledverlichting. De meeste maatregelen zijn niet duur en snel terugverdiend. Helemaal als gezamenlijk wordt ingekocht. Belangrijk is dat bewoners bewust worden van hun energieverbruik. Door bijvoorbeeld apparaten uit te schakelen en korter te douchen kan al heel eenvoudig geld en energie worden bespaard.

Tot slot gaven Vechthorst en de aanwezige wethouder Klaas Agricola aan blij te zijn met het initiatief. Ze gaan meedenken en samenwerken met deze buurtactie.

De buurtbewoners uit Pleijendal kunnen zich nu aanmelden voor de verschillende acties. Het gemakkelijkste is jezelf aanmelden via www.buurkracht.nl/pleijendal. Ook kan je een mailtje sturen naarbewustwonen@groengebogen.nl. Tot slot kunnen Pleijendallers een briefje of de toegestuurde informatiekaart in de bus te doen van het Gruthuuske aan Pleijendal 7. Deze adressen krijgen dan een uitnodiging voor de vervolgacties.

Bij veel succes zal Groen Gebogen ook in andere buurten een Buurkracht-actie organiseren. Meer weten over Groen Gebogen? Kijk op www.groengebogen.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.