Home / archiefcentraal / stop met roken

stop met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen erg moeilijk en vaak heeft men ondersteuning nodig. Bij het zelf stoppen gaat het vaak fout door de ontwenningsverschijnselen en de constant aanhoudende behoefte. Men is er vaak zeer obsessief de hele dag mee bezig. Dit maakt het dan ook een stuk moeilijker je gewoontes te veranderen.

Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen. Je kan denken aan coaching in combinatie met nicotinevervangers of medicatie van de huisarts (bijvoorbeeld Champix). Een ondersteuning die bij veel mensen goed werkt is lasertherapie. Lasertherapie berust op het principe van acupunctuur. De therapie is pijnloos omdat er met licht wordt behandeld. De behandeling haalt de lichamelijke drang naar nicotine weg en zorgt dat er geen ontwenningsverschijnselen optreden. Verder heeft men minder last van humeurigheid door de aanmaak van het zogenaamde endorfine, een natuurlijke pijnstiller, te stimuleren.

De laserbehandeling wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt dus niet onder het eigen risico. Wil je meer weten over de behandeling, bel dan met Lasercentra Noord Oost Nederland via 0572-371039.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.