Home / archiefcentraal / speelgoedbank nieuwleusen voorlopig gered

speelgoedbank nieuwleusen voorlopig gered

Per 1 november zou de Speelgoedbank de deuren moeten sluiten, omdat het gratis onderkomen is verkocht en moet worden opgeleverd. De Speelgoedbank werd 2,5 jaar geleden opgericht voor kinderen van minima in de gemeente Dalfsen. Die konden één keer per maand en voor verjaardagen, sinterklaas en kerst gratis speelgoed krijgen. Maandelijks maken 173 kinderen daar gebruik van.

Tijdens een radio-uitzending van RTV Oost spraken Sepers en wethouder Von Martels van Dalfsen af om bij elkaar te komen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag en beide partijen waren er al snel uit. Ook de raad is akkoord gegaan met de tijdelijke huisvesting in het leegstaande bankgebouw.

Gezamenlijk
Het liefst ziet Sepers dat de Speelgoedbank, de Voedselbank en de Kledingbank gezamenlijk in één gebouw komen te zitten. Daarover moet nu verder worden gepraat door de gemeenteraad. Sepers is in elk geval blij en opgelucht dat hij meer tijd heeft gekregen voor een oplossing en dat de Speelgoedbank voorlopig niet dicht gaat.

[tweetwidget type=”single” query=”656726513375571968″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.