Home / archiefcentraal / speelgoedbank nieuwleusen sluit noodgedwongen de deuren

speelgoedbank nieuwleusen sluit noodgedwongen de deuren

De Speelgoedbank Nieuwleusen houdt per 1 november op te bestaan. Initiatiefnemers Bert en Dian Sepers moeten het huidige pand verlaten aangezien dit verkocht is. Door persoonlijke omstandigheden zijn zij niet in staat om zelf actief op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

De Speelgoedbank zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in om dit vervolgens te geven aan kinderen van wie de ouders niet in staat zijn dit zelf aan te schaffen. Ieder kind moet het recht hebben op een onbezorgde kindertijd, luidt het motto.

Maar vanaf 1 november zullen deze kinderen niet meer terecht kunnen bij de Speelgoedbank Nieuwleusen. Bert en Dian hadden de afspraak met de pandeigenaar dat ze zolang mochten blijven zitten totdat het pand verkocht zou zijn. Maar dat ging wat sneller dan verwacht. “Door persoonlijke omstandigheden zijn wij niet in staat om zelf actief op zoek te gaan naar een nieuwe ruimte. Waardoor wij genoodzaakt zijn om onze speelgoedbank te beeindigen”, aldus het echtpaar.

De sluiting heeft als gevolg dat er momenteel geen uitgiftes van speelgoed meer zijn en ook geen inzamelmogelijkheden. “Een deel van onze speelgoed verzameling kunnen wij behouden in onze opslag, maar het ontbreekt ons aan ruimte om alles te behouden. Wij zullen trachten zo verantwoord mogelijk met het speelgoed om te gaan.”

Ruimte beschikbaar?
Het speelgoed dat wordt opgeslagen zou weer uitgedeeld kunnen worden indien toch nog een ruimte beschikbaar komt. “Mocht er echter iemand zijn die een ruimte gratis beschikbaar wil stellen voor dit goede doel in de omgeving van Nieuwleusen, dan horen wij dit graag. Het moet wel gratis zijn omdat wij de Speelgoedbank runnen met een gesloten portemonnee. Er komt dus totaal geen geld bij kijken. Er is dus ook geen geld voor huur”, vertellen Bert en Dian.

Ze doen dit overigens bewust. “Om alles zo zuiver en transparant mogelijk te houden. Wij willen helpen met ‘echt helpen’ als idee en niet zoals vele stichtingen of verenigingen waar de directeur met een hoog inkomen gespekt wordt.”

Zoals het er nu naar uitziet zal de Speelgoedbank dus begin volgende maand verdwijnen uit Nieuwleusen. Een trieste zaak, maar Bert en Dian willen wel iedereen bedanken die hen de afgelopen jaren heeft geholpen. “Zonder die mensen hadden we de kinderen die bij ons kwamen niet blij kunnen maken.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.