Home / archiefcentraal / sinterklaas komt ook dit jaar weer naar ommen

sinterklaas komt ook dit jaar weer naar ommen

Na het programma op het podium, vertrekt Sint naar zijn huis op Kerkstraat 11, hetzelfde pand als afgelopen twee jaar. Sint is nog tot 21.00 uur in zijn huis te bezoeken. Kinderen kunnen daar met hem op de foto, een handje geven en een tekening achter laten.

De intocht is ook dit jaar ‘s avonds. Sfeervol in het donker met een mooi verlichte stoomboot. Om de sfeer nog mooier te maken, zou het geweldig zijn als kinderen een lampion meenemen. Zo moet Sinterklaas ons wel weten te vinden! Natuurlijk zorgt de Sinterklaascommissie ervoor dat de intocht veilig is. De kinderen staan achter de hekken op voldoende afstand van het water.

Sintfestival
Op zaterdag 21 november is het Sintfestival. Van 13.30 tot 17.00 uur is het hele centrum gevuld met spelletjes, springkussens en workshops. Kinderen kunnen aan de activiteiten meedoen en bij elke activiteit stickers verdienen. Een volle stickerkaart kan vervolgens omgeruild worden voor een echt Pietendiploma! Natuurlijk helpen de pieten de kinderen graag bij de activiteiten. Sinterklaas is tijdens het festival aanwezig in zijn huis, zodat kinderen hem gedag kunnen zeggen, een handje geven en op de foto met Sint kunnen gaan.

Op 28 november en 5 december is het huis van Sint geopend van 14 tot 17 uur. Sint en zijn pieten zijn dan aanwezig en er worden leuke spellen door het centrum gespeeld. Met deze spellen zijn mooie prijzen te winnen, die door Sint en zijn pieten bij de winnaar thuis gebracht worden.

Facebook
De Sinterklaasperiode in Ommen wordt weer een hele mooie dit jaar! Alles weten over intocht, het Sintfestival en de sinterklaaszaterdagen? Ga dan naar de Facebookpagina.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.