Home / archiefcentraal / samen doen teams op pad in ommen en hardenberg

samen doen teams op pad in ommen en hardenberg

Samen Doen is alweer een tijd hard aan het werk om inwoners van de gemeente verder te helpen. Hierbij staat het samen zoeken naar een oplossing met de inwoner en zijn of haar omgeving centraal. Veelal blijkt dat hulp kan worden gegeven vanuit de directe omgeving van de inwoner, zoals een buurvrouw die boodschappen kan doen voor de buurman met een beperking of een eenzame oudere die activiteiten bezoekt van de buurtvereniging. Ook komt het voor dat er geen mogelijkheden zijn in de directe omgeving en elders moet worden gezocht naar een oplossing, zoals zorg van een professionele zorgaanbieder.

Veel organisaties in de gemeenten Ommen en Hardenberg hebben regelmatig contact met de Samen Doen teams, omdat zij aanbieder zijn van zorg of omdat zij veel contact hebben met mensen die op zoek zijn naar zorg. Van bijvoorbeeld een huisarts tot een zorgboerderij of therapeut. Elkaar kennen en elkaar weten te vinden is voor Samen Doen van groot belang, want uiteindelijk is het doel de inwoner zo goed en zo snel mogelijk te kunnen helpen.

Regelmatig ontvangen de Samen Doen teams het verzoek van organisaties uit de gemeente Hardenberg en Ommen om eens kennis te maken. Om aan deze verzoeken te voldoen en wellicht nog meer organisaties en mensen te ontmoeten wordt op donderdag 29 oktober de Samen Doen on Tour dag gehouden. Organisaties uit de gehele gemeenten Hardenberg en Ommen kunnen zich opgeven om kennis te maken met Samen Doen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een groot bedrijf of juist een kleine vereniging. Iedereen die kan en wil kennismaken met Samen Doen kan zich aanmelden. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke netwerkbijeenkomst.

Organisaties kunnen zich aanmelden door voor 20 oktober een e-mail te sturen naar: maatschappelijkdomein@ommen-hardenberg.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.