politie dalfsen op bezoek bij jongerenketen

“De bezochte keten hadden hun zaakjes goed op orde”, laat de politie Dalfsen weten. “De jongeren zelf en hun ouders waren uiterst gastvrij. De vorm van de jeugdketen verschilde onderling wel behoorlijk, van een omgebouwde garage aan huis tot een losstaande caravan.”

Het doel van de bezoeken is in de eerste plaats kennis maken met de jongeren zelf en zo meer zicht te krijgen op wat er leeft onder de jeugd. “Op deze manier proberen we de jeugd te laten ervaren dat contact met de politie ook positief kan zijn. Het principe ‘kennen en gekend worden’, is een belangrijke pijler voor onze jeugdagenten. Daarbij geven we gevraagd en ongevraagd advies over mogelijkheden voor het verbeteren van de veiligheid in de jeugdketen.”

Alcohol
Bij jeugdketen met jonge bezoekers komt ook het alcoholmatigingsbeleid aan de orde. “Ondanks dat dit wellicht wat belerend klinkt, waren de reacties afgelopen weekend allemaal positief. We mogen zelfs nog eens terugkomen!”

De geluiden rondom de keten in Dalfsen klinken in ieder geval positiever dan een aantal jaar geleden. In 2006 besteedde het tv-programma Zembla uitgebreid aandacht aan het alcoholgebruik door jonge kinderen in Dalfser keten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.