Home / archiefcentraal / ozc dames 2 zoekt versterking

ozc dames 2 zoekt versterking

Eens in de twee weken speelt het team een wedstrijd op een doordeweekse avond. De andere week wordt er getraind op de donderdagavond met de veterinnen. Aangezien er nog maar zeven speelsters zijn is het elke twee weken weer afwachten of er een wedstrijd gespeeld kan worden. De recreanten van OZC dames hebben inmiddels drie wedstrijden gespeeld in de nieuwe competitie.

ASC-uit
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was uit naar ASC Dalfsen. Bente, Chalien en Coralien konden om verschillende redenen niet meedoen, waardoor Cora, Silvia, Kelly en Evelien nog overbleven. Greetje, Ciska, Vera en Sharona waren bereid mee te doen, zodat ze toch met acht mensen naar Dalfsen af konden reizen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, beide partijen kregen kansen. OZC had net een wissel doorgevoerd, waardoor het achterin even niet helemaal goed stond. Een aanvalster van ASC schoot kiezelhard op doel. Deze bal was onhoudbaar en zo stond het 1-0. OZC gaf niet op en bleef het proberen maar tot doelpunten leidde dit niet. ASC kwam ook nog op 2-0 en vlak voor rust lukte het Ciska om de bal het doel in frommelen: 2-1.

In de tweede helft waren er een aantal kansen voor OZC, maar deze troffen geen van allen doel. ASC scoorde nog vier keer, waardoor de dames de eerste wedstrijd met 6-1 verloren. Dit had veel meer moeten zijn als de speelsters van ASC beter om waren gegaan met de vele kansen die ze kregen. “Al met al hebben we een leuke wedstrijd gespeeld maar was ASC vooral de tweede helft een maatje te groot voor ons.”

HHC-thuis
De tweede wedstrijd was thuis tegen HHC VR3. Deze avond was iedereen aanwezig en we kregen aanvulling van Nannie, Ciska en Sharona, zodat er zelfs drie wissels waren. HHC had, net als OZC, de eerste wedstrijd verloren. Voor de wedstrijd spraken de dames af dat ze van hun eigen kracht uit moesten gaan en zich niet op het verkeerde been moesten laten zetten, omdat HHC de vorige wedstrijd met 13-0 verloren heeft.

De eerste helft was rommelig, het liep niet echt bij OZC. Er waren wel kansen maar ze resulteerden nog niet in een doelpunt. HHC wist wel drie keer te scoren, waarvan één in eigen doel. Met rust dus opnieuw met 2-1 achter. In de rust de puntjes op de i gezet. Bettine stond te kijken, zij heeft ervaring met het trainen/coachen van een team en vertelde hoe OZC de tweede helft positioneel beter kon gaan staan om meer grip om de speelsters van HHC te krijgen.

De tweede helft ging ook veel beter. Opnieuw kreeg OZC weer kansen, maar verzilverd werden ze opnieuw niet. Vlak voor tijd wist HHC nog wel een keer te scoren, waardoor OZC ook deze wedstrijd verloor. Ook de derde wedstrijd werd op eigen veld verloren tegen de dames van Heino. Eindstand 1-5.

Versterking
Het moge duidelijk zijn dat de recreanten naarstig op zoek zijn naar versterking. Heb je altijd nog heimwee naar de groene zoden, maar alleen niet meer op zaterdag? Of misschien altijd al nieuwsgierig geweest of voetbal misschien toch wel jouw ding is? Meld je aan voor het recreanten damesteam van OZC Ze trainen op donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur en spelen (gemiddeld) eens per twee weken een wedstrijd op de woensdag- (thuis) of vrijdagavond. Lijkt het je wat, kom dan een keer kijken op donderdag of neem contact op met Judith Hogenaar, voorzitter van de dames- en meisjescommissie, via 06-20252264.

 

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.