Home / archiefcentraal / oud wethouder dalfsen met dood bedreigd

oud wethouder dalfsen met dood bedreigd

De brief is ondertekend met ‘IS’. In de brief wordt gerept over een groep die geen vluchtelingen in Rijssen wil hebben. Hofland zou 200 vluchtelingen willen opvangen, aldus de briefschrijver. Als Hofland deze vluchtelingen een plek biedt “gaat hij dood”. Ook zijn gezin en het stadhuis “zal doelwit zijn van deze aanslag”. Het is niet bekend hoe serieus de bedreiging genomen moet worden. De politie wil de brief hebben voor onderzoek.

Sporthal De Stroekeld in Rijssen gaat worden gebruikt voor noodopvang van vluchtelingen. Dat maakte de gemeente eerder deze week bekend. In de noodopvang worden maximaal vijf dagen lang vluchtelingen gehuisvest. De sporthal biedt plaats aan maximaal 150 bedden. Of er ook daadwerkelijk 150 vluchtelingen komen, is nog niet bekend. De gemeente verwachtte woensdag dat de vluchtelingen donderdag 22 oktober aankomen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.