nog een dalfser bedrijf met trechterbekers aan de slag

Afgelopen zomer liet Het Boskamp al placemets maken met foto’s van de opgravingen. Nu gaat het restaurant dus een stap verder. Het komt met een bourgondische maaltijd met soep van oergroenten en allerlei gerechten met toepasselijke namen, zoals trechterbalkenbrij, oerham, kanonskogels en vistrappen. Tijdens de maaltijd komt er zelfs nog een biefstuk voorbij met een speer erin.

Als afsluiter serveert Het Boskamp Dalfsermoppen-ijs met slagroom. Natuurlijk met de toepasselijke ‘jappel en gruunte’ erbij. Als activiteit vooraf kunnen gasten zelf echte opgravingen doen en de gevonden scherven lijmen, zodat daar weer een compleet geheel van kan worden gemaakt. De gerestaureerde potten en bekers mogen dan mee naar huis voor een eigen museum.

“Als nu de toeristen niet naar Dalfsen stromen, dan weet ik het niet meer”, laat Willy Schrijver van Het Boskamp weten. Zijn restaurant is te vinden aan de Sterrebosweg in Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.