nieuwleusen verliest inhaalduel tegen lutten

De wedstrijd tussen Nieuwleusen en SC Lutten was een inhaalduel van twee weken terug. De wedstrijd was toen afgelast in afwachting van het onderzoek naar de wedstrijd daarvoor tussen Nieuwleusen en HFC Storica. Bij winst zou Nieuwleusen de aansluiting met de subtop weer kunnen hervinden en Lutten kon bij winst de koppositie in handen nemen.

De bezoekers kwamen het sterkst uit de startblokken en leken in de eerste minuut direct op een 0-1 voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens een overtreding. Twee minuten later werd Lutten opnieuw gevaarlijk met een grote kans maar kwam Nieuwleusen opnieuw met de schrik vrij.

Nog binnen de tien minuten kreeg ook Nieuwleusen zijn eerste kans en ook deze mocht er zijn. Na een voorzet van Tom Odink raakte Bas Evenboer echter de lat waardoor het ondanks de kansen nog steeds 0-0 bleef. Na een ruim kwartier spelen werd echter wel de ban gebroken.

Het was Lutten dat de score opende na zeventien minuten spelen dankzij spits Frank Altena: 0-1. Lutten kreeg daarna nog een grote kans maar vergat een goede aanval te bekronen. Na 45 minuten spelen ging Nieuwleusen met een 0-1 achterstand de rust in wat op basis van de eerste helft verdiend was.

In de tweede helft werd Nieuwleusen sterker en leek gelijk na rust ook de gelijkmaker te scoren. De laatste man van Lutten kon de bal echter nog net voor de lijn weghalen waardoor het 0-1 bleef voor de bezoekers. Beide teams waren in de tweede helft zonder groots te spelen aan elkaar gewaagd en er vielen weinig kansen voor beide teams te noteren.

Nieuwleusen kreeg nog de beste kans om tot scoren te komen een kwartier voor tijd maar ook deze ging er niet in. Lutten kon de 0-1 over de streep trekken waardoor Nieuwleusen na negentig minuten spelen met lege handen achter bleef.

Nieuwleusen blijft hierdoor ook na zeven duels steken op acht punten en bevindt zich op de elfde plek op de ranglijst in de zaterdag 3e klasse C. De verschillen zijn echter klein in 3C en volgende week gaat Nieuwleusen in eigen huis tegen SCD’83 proberen een sprong naar boven op de ranglijst te bewerkstelligen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.