nieuwe duofiets voor t vlierhuis in ommen

Renate Brunsman, coördinator wijksteunpunt, legde uit waarom een duofiets voor de bewoners van enorme toegevoegde waarde zou zijn. “We zitten een beetje aan de rand van Ommen maar met de fiets is het centrum toch dichtbij. Met een duofiets kunnen we met een bewoner eenvoudig even naar de markt of een winkel. Een gewoon uitstapje maar voor ons nu niet zo eenvoudig realiseerbaar.”

Vriendenpenningmeester Aad Kolthof was enthousiast over het idee, maar moest nog wel wat hobbels zien te overwinnen. “Het bestuur was positief maar schrok wel wat terug voor het kostenplaatje. Ik ben op zoek gegaan naar fondsen die zouden willen participeren in de financiering en gelukkig hebben we die ook gevonden. Landelijke bijdragen van de RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo hielpen ons al goed op weg maar dankzij de toezeggingen van lokale organisaties, de FE Baron Mulertstichting en het Rode Kruis, beide uit Ommen, kon de prachtige duofiets worden aangeschaft.

Daarnaast kon met behulp van de Baron Mulertstichting ook de rolstoelbus van Oldenhaghen nog worden aangepast zodat ook de bewoners, die nu nog tijdelijk in Lemele verblijven, nog geregeld het centrum van Ommen kunnen bezoeken. Onlangs kwamen de beide lokale organisaties in ’t Vlierhuis op bezoek om de aangeschafte duofiets te bewonderen en hun bijdrage aan te bieden. Renate Brunsman is erg blij met deze prachtige fiets met trapondersteuning. “Er is, ook vanuit familie, veel vraag naar de duofiets”, zegt ze enthousiast.

Zowel Henk Martens (Rode Kruis) als Albertus Vroon (Baron Mulert) waren bijzonder tevreden met het uiteindelijke resultaat en wensten de bewoners veel fietsplezier toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.