nieuwbouw op locatie zaal jansen in lemelerveld

Al sinds de sluiting van Zaal Jansen is vanuit Lemelerveld meerdere keren aandacht gevraagd voor de herinrichting van de locatie. Geert Jansen laat namens de familie weten blij te zijn dat er nu eindelijk een doorbraak is. “We hebben de afgelopen vijftien jaar vele slapeloze nachten gehad om het pand, op deze voor Lemelerveld markante plek, een goede bestemming te geven.”

In de 20e eeuw stond schuin tegenover Zaal Jansen een klooster. Deze is in 1987 afgebroken. “Veel mensen in Lemelerveld vinden dat jammer”, weet Wietze van der Ploeg van de gemeente Dalfsen. “Het was een beeldbepalende plek voor het dorp. Dat keert nu terug in de vorm van nieuwbouw.”

Een plaatje
“We willen van Lemelerveld een leefbaar dorp houden, maar er ook een mooier dorp van maken”, sprak wethouder Klaas Agricola. “Een dorp met weinig verpaupering en veel kwaliteit. Het nieuwbouwgedeelte op de plek van Zaal Jansen wordt een plaatje, daar ben ik van overtuigd.”

Voordat de schop in de grond kan gaat de gemeente Dalfsen eerst aan de slag om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarvoor zal de gemeenteraad akkoord moeten gaan met het voorstel. Als dat gebeurd is kunnen in 2016 de eerste werkzaamheden van start gaan, zo is de verwachting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.