Home / archiefcentraal / nepagenten aangehouden na tientallen babbeltrucs

nepagenten aangehouden na tientallen babbeltrucs

De twee komen keurig gekleed aan de deur, waar ze vertellen van de politie te zijn. Ze maken de bewoner wijs dat het huis op een inbrekerslijst staat en willen even bij de kluis kijken. Uit het onderzoek komt deze werkwijze bij veel meldingen naar voren. Opvallend is dat er telkens voor een hoogbejaarde doelgroep wordt gekozen. Eenmaal binnen worden er foto’s gemaakt van sieraden en geld. Voor het duo vertrekt weten ze de bewoners af te leiden, en nemen ze geld en sieraden mee.

Voor de politie is het een belangrijk onderzoek. “Omdat het om kwetsbare slachtoffers gaat. Bovendien raakt dit het vertrouwen in de politie, omdat de slachtoffers bestolen zijn door mensen die zich voordeden als politieagent.” De slachtoffers waren in de meeste gevallen hoogbejaard, en fysiek of mentaal minder weerbaar. Er is voor een groot bedrag aan geld en sieraden gestolen, die vaak ook een enorme emotionele waarde hebben.

Anonieme tip
In het onderzoek kwamen de verdachten mede in beeld door een anonieme tip. Afgelopen maandag konden de twee mannen aangehouden worden. Het gaat om een 51-jarige Arnhemmer en een 41-jarige man uit België. Nu de twee zijn aangehouden zullen ze verhoord worden, de politie onderzoekt wat de precieze rol van de verdachten is. Bij de arrestatie is ook beslag gelegd op drie personenauto’s, dat is gebeurd om eventueel criminele winsten terug te vorderen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.