Home / archiefcentraal / nederlands eerste nbwet vergunning voor boer uit dalfsen

nederlands eerste nbwet vergunning voor boer uit dalfsen

 Met de vergunning kan de familie Klei het bedrijf uitbreiden. In de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) werken rijk, provincies, natuurorganisaties en ondernemers samen aan een evenwicht tussen een veerkrachtige natuur en een gezonde economie. Met de PAS wordt de achteruitgang van de natuurkwaliteit in Natura 2000-gebieden, voor zover die het gevolg is van stikstofdepositie, tot staan gebracht en omgezet in herstel. Aan de andere kant wordt er weer ruimte gemaakt voor economische activiteiten in de buurt van die gebieden.

“We zijn trots dat de eerste Nbwet vergunning in Nederland is verleend aan een agrarisch bedrijf in Overijssel”, aldus Hester Maij, gedeputeerde Landbouw en Natuur van Overijssel. “Vanaf 1 juli konden Natuurbeschermingswetvergunningen onder de PAS worden aangevraagd bij de provincies. De invoering van de PAS is in Overijssel zonder grote problemen verlopen. Dat landelijk gezien de eerste Nbwet vergunning in Overijssel is verleend is daar een mooi bewijs van.”

Vergunning aanvragen
Met het programma AERIUS kan een ondernemer berekenen hoe groot de stikstofdepositie is van zijn economische activiteiten en wat de gevolgen zijn voor de natuurdoelen in Natura 2000-gebieden. Als de stikstofdepositie boven een bepaalde waarde is, moet een Nbwet vergunning worden aangevraagd. Onder die waarde volstaat een melding. Sinds de invoering van de PAS zijn 350 aanvragen ingediend voor een Nbwet vergunning en circa 175 meldingen gedaan.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.