Home / archiefcentraal / nacht van de nacht in het eerder achterbroek

nacht van de nacht in het eerder achterbroek

De Nacht van de Nacht wordt landelijk al een aantal jaren georganiseerd om mensen te wijzen op de negatieve effecten van licht, als het eigenlijk donker zou moeten zijn. Het wordt, zeker in ons land, bijna nergens écht donker meer. Wanneer mensen en dieren te lang aan licht worden blootgesteld kan dat grote gevolgen hebben: hun bioritme kan ontregeld worden. De drie organisaties willen jong en oud de duisternis laten beleven met een (speur)tocht door een van de mooiste gebieden in de regio, waar normaal gesproken de toegang tijdens de duisternis verboden is.

Tijdens de tocht zijn er diverse leuke en leerzame activiteiten. Er zal een voelspel zijn, er wordt verteld wat de Nacht van de Nacht inhoudt en er kunnen pannenkoeken gebakken worden bij de Meulenhorst. In ieder geval is het voor jong en oud een bijzondere ervaring. De start is tussen 19.30 en 20.30 uur aan de Janmansweg in Den Ham en de tocht duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis, maar opgeven is wenselijk en kan via info@dookvangils.nl of 0529-451150.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.