mozaiekrollers uit lemelerveld winnen provinciaal koersbaltoernooi

Uit 32 plaatsen waren 56 teams, met in totaal 363 spelers, naar Dalfsen gekomen om voor de wisselbeker te strijden in de prestatieve en recreatieve categorie. Het team van Wim Baarslag van de Mozaïekrollers was tot hun grote verbazing de winnaar, doordat zij als enige alle wedstrijden in de categorie prestatief wisten te winnen. De laatste jaren ging niet goed met hun spel. Dit keer liep het lekker. Enkele wedstrijden werden met een klein verschil gewonnen en zelfs de laatste wedstrijd stond men halverwege nog op verlies, maar de laatste twee paarrondes werden in winst omgezet. Net genoeg om de wedstrijd te winnen. Dante 1 uit Ommen werd tweede en het team Werkeren 1 uit Zwolle werd derde.

Dat men in Luttenberg ook koersbal kan spelen bewezen beide teams in de categorie recreatief. Het tweede team met teamcaptain Theo Veldkamp werd eerste door als enige in hun categorie alle zes wedstrijden te winnen, en het eerste team met teamcaptain Joop Diekman uit Luttenberg werd tweede met vijf gewonnen wedstrijden. Ons Plezier uit Bathmen werd derde. De oudste speler was 94 (van de Lolmakers uit Bathmen) en de jongste 28 (uit Zwolle). De gemiddelde leeftijd was 76 jaar. Tijd voor verjonging in deze sport vertelde Maurits van Martels, wethouder van de gemeente Dalfsen als ambassadeur voor de koersbalsport waarna hij de blijde winnaars de bekers overhandigde.

Toernooileider Antoon Sibelt was tevreden over het verloop en de sportieve strijd die gespeeld is en de sponsoring door een aantal organisaties. Toch moest scheidsrechter Gerd van de Zwaluw een aantal keren in actie komen om de spelregels op de juiste wijze toe te passen. Of volgend jaar het toernooi nog een splitsing hanteert in de twee categorieën is medio november een keuze die dan op de agenda van de werkgroep staat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.