Home / archiefcentraal / mogelijk nieuwe locatie agnieten college nieuwleusen

mogelijk nieuwe locatie agnieten college nieuwleusen

Burgemeester Han Noten vindt het essentieel dat voortgezet onderwijs behouden blijft voor Nieuwleusen: “Ik vind dat het voortgezet onderwijs van het Agnieten College een waardevolle onderwijsvoorziening is in Nieuwleusen, daarmee blijft het dorp aantrekkelijk voor jonge gezinnen. Het voortgezet onderwijs vervult een belangrijke rol bij het Kulturhusconcept in Nieuwleusen door de verbinding en samenwerking met de andere lokale partijen.”

Ook Landstede Groep ziet kansen. “De huidige huisvesting van het Agnieten College in Nieuwleusen is verouderd. De verwachting is dat nieuwe huisvesting een impuls zal zijn voor de omvang en ontwikkeling van het voortgezet onderwijs op langere termijn”, aldus Kees Blokland, bestuurder van Landstede Groep.

Gezamenlijk onderzoek
De gemeente en Landstede Groep willen de nieuwe huisvesting van het Agnieten College in Nieuwleusen realiseren in het middengebied van Nieuwleusen met behulp van het project ‘WOC Campus Nieuwleusen’ van de gemeente Dalfsen. Een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek zal uitwijzen of dit de aangewezen locatie is. Onder voorbehoud van een positieve besluitvorming in de gemeenteraad op 26 oktober zal het haalbaarheidsonderzoek medio 2016 gereed zijn.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.