Home / archiefcentraal / minimale zege voor ozc

minimale zege voor ozc

OZC Ommen en Hardenberg’85 verschilden voorafgaand aan het duel drie punten van elkaar op de ranglijst in de zaterdag 3e klasse C, in het voordeel van Hardenberg’85. Bij winst zou OZC dus op gelijke hoogte kunnen komen met de bezoekers op de ranglijst van 3C waar ploegen dicht bij elkaar staan.

OZC begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde na een kwartier spelen in de verdiende 1-0 voorsprong. Doelpuntenmaker aan de kant van OZC was Dennis ter Burg die een sterk eerste half uur van OZC bekroonde met een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Na het eerste half uur viel OZC echter ver terug, zo zag OZC-trainer Marc Lobbert.

“We begonnen goed en speelden heel verzorgd. Dit hielden we een half uur vol waarin we vrij vlot op voorsprong kwamen en ook een kans op de 2-0 kregen. Hierna zakken we echter heel ver weg en komen we er niet aan te pas. Voor rust gaven we nog weinig kansen weg maar na de rust gebeurde dat wel”, zo zag Lobbert.

In de tweede helft was Hardenberg’85 de bovenliggende partij en werd OZC stevig onder druk gezet door de bezoekers. OZC mocht hierbij van geluk spreken dat het niet de gelijkmaker om de oren kreeg in de tweede helft. OZC-doelman Mark Bennemeer keepte echter een sterke wedstrijd en hield zijn ploeg in de tweede helft op de been.

Ondanks de vele kansen van Hardenberg’85 kreeg ook OZC mogelijkheden via de counter maar liet na om dit goed uit te spelen. Na negentig minuten stond er daardoor een zwaarbevochten 1-0 overwinning voor OZC op het scorebord. Drie welkome punten dus voor OZC al moet de wisselvalligheid er wel uit volgens Lobbert.

“We hebben er moeite mee als we onder druk gezet worden, dan hebben we problemen om er onderuit te voetballen. We gaan dan te snel de lange bal spelen maar daar hebben we de spelers niet voor. Er valt dus nog veel winst te behalen maar dat heeft gewoon de tijd nodig. We gaan daar druk mee aan de slag en zijn vanaf vandaag ook gestart met video-analyse. Dan kunnen we mooi momenten uit de wedstrijd terughalen”, vertelde Lobbert over het proces waar zijn team zich momenteel in bevindt.

Volgende week staat voor OZC een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat de ploeg uit Ommen op bezoek bij HFC Storica.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.