Home / archiefcentraal / maarten van rossem bezoekt reestkerk in balkbrug

maarten van rossem bezoekt reestkerk in balkbrug

Het is de tweede schrijversavond die dit collectief organiseert. Vorig jaar was de start met de lezing van Geert Mak in de Baron in Dedemsvaart. Nu is de sfeervolle, mooi verbouwde Reestkerk te Oud Avereest de locatie om een schrijver te verwelkomen.

Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Ook is hij vast en enig jurylid van de NCRV-quiz De Slimste Mens. Samen met zus Sis en broer Vincent was hij dit jaar te zien in de 12-delige tv-serie ‘Hier zijn de Van Rossems’, waarbij ze iedere aflevering een plaats in Nederland of directe omgeving verkenden. Dit ging vaak gepaard met hilarisch commentaar, vooral op elkaar.

Hij schreef verschillende boeken en columns, vaak met politieke thema’s en vaak met de Verenigde Staten als onderwerp. Het boek De Verenigde Staten in de Twintigste Eeuw leidde tot Maartens eerste optreden op televisie. In oktober 1984 leverde hij in de NCRV-studio commentaar bij de race om het Amerikaanse vicepresidentschap. “Potverdrie, dacht ik, dat is leuk werk. Een beetje populariserend vertellen over je eigen interesses en je mening geven over allerlei zaken. Hoogst amusant.” Al snel was Maarten niet meer van de buis te branden. Televisiekijkend Nederland viel uiteen in Maarten-fans en Maarten-haters.

In 1996 werd Van Rossem bijzonder hoogleraar moderne geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Ook heeft hij een eigen glossy, het tijdschrift ‘Maarten!’ Op droogkomische wijze levert Van Rossem overal commentaar op. Waarover hij in de Reestkerk komt vertellen houdt hij nog even voor zich, maar het belooft een zeer onderhoudende avond te worden. De avond in de Reestkerk begint om 20.00 uur. Kaarten kosten €15,00 en zijn verkrijgbaar bij Multimedia The Read Shop Express in Dedemsvaart of ‘s avonds bij de ingang van de Reestkerk.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.