Home / archiefcentraal / landschap overijssel organiseert week van het reestdal

landschap overijssel organiseert week van het reestdal

Op zaterdag 17 oktober trapt Landschap Overijssel de Week van het Reestdal om 14.00 uur af met een workshop tekenen, verzorgd door natuurfotograaf en -tekenaar Claudia de Leur. Zondag perst de mobiele fruitpers te midden van een mini-streekmarkt appels, peren en druiven tot vers sap.

Op maandagavond vanaf 19.30 uur is de Natuurdichtbijavond over Biodiversiteit & Natuur in de stad, in en om het Reestdal. Inwoners van het Reestdal worden uitgenodigd voor een Landschapswandeling om met de beheerder van Landschap Overijssel van gedachten te wisselen over hun groene leefomgeving. Al deze activiteiten vinden plaats bij Bezoekerscentrum De Wheem aan de Oud Avereest 22 in Balkbrug. Wie een lezing over wilde bijen wil bijwonen, is op dinsdag om 19.30 uur welkom in Informatiecentrum ‘t Ende van Het Drentse Landschap.

Kinderen en tieners
Bezoekerscentrum De Wheem vormt tijdens de Week van het Reestdal ook het decor van kinder- en tieneractiviteiten. Tijdens ‘What’s in the bush’ leren tieners tussen de tien en zestien jaar op maandag 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur zelf te overleven in het bos. Op dinsdag en woensdag mogen kinderen van zes tot twaalf jaar er van 13.30 tot 16.00 uur komen knutselen met materialen uit de natuur.

Ook Het Drentse Landschap organiseert een knutselmiddag en wel op zondag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Informatiecentrum ‘t Ende. Verder zijn er in deze Week van het Reestdal een dassenmiddag, paddenstoelenwandeling, Nacht van de Nacht en foodwalk. Meer informatie over de activiteiten, locaties, eventuele kosten en aanmelden is te vinden op www.landschapoverijssel.nl/weekvhreestdal2015

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.