laat je voorlichten over woninginbraken in dalfsen

Om 19.30 uur vindt de officiële aftrap plaats met een aantal korte presentaties van onder andere de politie en beheerders van lokale WhatsApp groepen. Na deze presentaties geven lokale ondernemers informatie en tips op het gebied van woningbeveiliging om inbraken te voorkomen. Zo is er onder andere informatie te verkrijgen over hang- en sluitwerk, beveiligingscamera’s, alarmsystemen en opritverklikkers.

Donkere Dagen Offensief
Deze informatiebijeenkomst is de officiële start van het Donkere Dagen Offensief. Met deze term wordt de periode tussen begin oktober en eind maart aangeduid. Gedurende deze periode, waarin minder mensen op straat zijn en het eerder donker en later licht wordt, vinden er structureel meer inbraken plaats. Het wordt geleidelijk eerder donker en later licht. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, daarom vragen de gemeente en politie juist in deze periode extra aandacht voor woninginbraken. Door middel van de inzet van social media, kranten en via flyers proberen gemeente en politie inwoners te wijzen op de risico’s en gevolgen van een inbraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.