Home / archiefcentraal / kinderboekenweek van start op cbs de zaaier

kinderboekenweek van start op cbs de zaaier

Woensdag 7 oktober is de landelijke kinderboekenweek van start gegaag met als thema ‘Raar maar waar!’ Tijdens dit thema staan vooral informatieve boeken centraal. Op CBS De Zaaier in Nieuwleusen vond om 8.30 uur de feestelijke opening plaats van de kinderboekenweek.

In elke groep vinden deze periode verschillende leesmotiverende activiteiten plaats. Zo tekenen leerlingen een eigen uitvinding naar aanleiding van het prentenboek ‘Keepvogel – De uitvinding’ van Wouter van Reek. Ook maken ze een boeken-ABC dat aansluit bij het thema. Leerlingen van de bovenbouw gaat ‘boekdaten’, waarbij de ze elkaar één minuut interviewen over een gelezen boek.

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 gaan in de bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met ‘Codewoord’. Dat is een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat. ‘Codewoord’ staat in het teken van ‘natuur, wetenschap en techniek’. De kennis van de leerlingen op dit thema wordt op de proef gesteld. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen.

Het is de bedoeling dat elke groep een eigen ‘groepsbibliotheek’ gaat opzetten. De bedoeling is dat ieder kind één of meer eigen favoriet(e) boek(en) meebrengt. Deze worden voorzien van een naamsticker en een kaartje. Op het kaartje kunnen de kinderen die het boek lezen aangeven wat ze van het boek vonden. De Kinderboekenweek wordt op vrijdag 16 oktober afgesloten met een voorleeswedstrijd voor de bovenbouw.

 

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.