Home / archiefcentraal / kijk op vechtdal wethouder hans ter keurst

kijk op vechtdal wethouder hans ter keurst

Beste lezer,

Als ik dit stukje schrijf, het eerste stukje überhaupt als wethouder van Ommen, is het zaterdag 24 oktober. Ik loop nu al vijf en een halve week rond in Ommen: twee weken als ‘stagiair’ en drie en een halve week als wethouder. Inmiddels ben ik er al wel achter dat wethouder zijn in Ommen geen negen tot vijf baan is, ook niet bij benadering. Gemiddeld ben ik twee tot drie avonden per week in Ommen of op pad voor Ommen.

Het op pad zijn voor Ommen of met Ommenaren is het leukste onderdeel van mijn werk. Immers, overdag ga ik vaak van vergadering naar vergadering. Als ik tijd heb lees ik tussendoor wat stukken, maar de meeste stukken lees ik in het weekend. Omdat het in de afgelopen week herfstvakantie was, was er geen college. Dat heeft voor- én nadelen. Het voordeel was dat ik eindelijk eens een verdiepingsslag kon maken. Ik ben op een rijdende trein gesprongen en dat betekent dat veelal alles al in gang is gezet zónder dat ik inhoudelijk goed wist waar het om gaat.

Gelukkig kent Ommen goede ambtenaren die mij inmiddels van veel informatie hebben voorzien en nog steeds bezig zijn met ‘bijspijkeren’. Ook een voordeel was dat het weekend van 17 oktober lekker rustig was: geen B&W, geen stukken om te lezen, behalve voor het portefeuilleoverleg voor de maandag).

Dit voordeel, heeft ook z’n nadeel: dit weekend zit boordevol met leesvoer, precies, juist omdat er door de herfstvakantie geen college is geweest. Dat creëert een stuwmeer aan stukken. Daar staat tegenover, zoals ik eerder al schreef, dat het op pad zijn met Ommenaren of voor Ommen dit alles compenseert: Op 2 oktober mocht ik de starthandeling van de restauratie van erve Volkerink en Beerze bijwonen. Pas als je er bij bent geweest kun je zeggen dat ‘zakelijk’ vooral ook interessant en gezellig is in Beerze.

Nog geen week later viel ik met mijn neus in de boter toen ik mee mocht met Ommenaren naar duurzame projecten in Lochem. Omdat Lochem niet direct naast de deur ligt, heb je tijdens de busreis gelegenheid in gesprek te komen met Ommenaren. Dit heb ik als zeer plezierig ervaren, evenals de gezamenlijke maaltijd op het eind.

Op 8 oktober mocht ik in het kader van Duurzaamheid voorlezen op de St. Willibrordusschool in Vilsteren. We hadden maar een uur, maar zowel de leerlingen als ook ikzelf vonden dat we te weinig tijd hadden, mede omdat het gezellig was. En tijdens zo’n bijeenkomst merk je pas hoe open en onbevangen kinderen zijn. Ook wat ze al weten op het gebied van zuinig omgaan met energie. Het gaf mij in ieder geval meer dan genoeg energie voor de rest van de dag.

En als u mij toestaat om vervolgens met grote passen door mijn agenda te lopen, dan kom ik aan bij vorige week: Kennismaking afgelopen dinsdag met onze nieuwe burgemeester, Mark Boumans. Een jonge en energieke vent. Hij komt joviaal over, maar ook als iemand die weet wat hij wil. Misschien zit ik er helemaal naast, maar aan burgemeester Mark Boumans zou Ommen nog wel eens veel plezier kunnen beleven. U kunt dat zelf beoordelen, immers, op woensdag 28 oktober kan elke inwoner kennis met hem maken.

Hans ter Keurst
Wethouder gemeente Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.