jubilerend humanitas neemt afscheid van oprichter thuisadministratie

Afgelopen maandag vierde de afdeling Hardenberg/Ommen van Humanitas haar tienjarig jubileum. Het werd een feestelijk aangeklede avond, waarbij de vrijwilligers zijn geëerd voor al het geweldige werk dat zij doen. Humanitas maakt zich sterk om mensen weer regie over eigen leven te geven. Gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn hierbij kernbegrippen. Een belangrijke activiteit is het project Thuisadministratie, waarin mensen ondersteund worden de eigen financiën op orde te krijgen en te houden.

Wil wordt opgevolgd door een betaald coördinator. Als een van de weinigen in Nederland kreeg ze bij haar afscheid een speld en een oorkonde als Lid van verdienste van Humanitas. Districtsbestuurder Willem van Teeseling van Humanitas Oost kwam speciaal voor de uitreiking naar Ommen. Ook wethouder Ko Scheele sprak lovende woorden over het belangrijke werk van Humanitas met speciale aandacht voor Wil en haar bijzondere prestatie.