Home / archiefcentraal / jimi hendrix tribute in cafe calluna

jimi hendrix tribute in cafe calluna

Dit jaar is het 45 jaar geleden dat grootheid Hendrix ons op slechts 27-jarige leeftijd in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood sloeg in als een bom binnen de muziekwereld. De meest excentrieke gitarist ooit is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Menig tiener loopt nog met een ‘Hendrix-shirt’ over straat. Zijn psychedelische spel zorgde eind jaren zestig voor enorme verfrissing in de rock-‘n-roll. Hoe Hendrix live linkshandig soleerde op een rechtshandige gitaar en ook nog zijn tanden gebruikte zorgde voor een ware cultstatus.

Als er één muzikant is die Jimi Hendrix kan vertolken, dan is het wel Marco Hovius. Hovius, die bekend werd met zijn Hovius Bluesband en ook nog een tijdje naast Erwin Nyhoff in The Prodigal Sons speelde, werd landelijk bekend met zijn eigen band 16Down, waarmee hij diverse hits scoorde en alle grote podia en festivals aandeed. Nu maakt hij een, naar eigen zeggen, ‘erg gevaarlijk’ uitstapje door een eerbetoon aan de grote meester Jimi Hendrix uit te voeren op het podium van Café Calluna.

Marco Hovius (gitaar en zang) met Bauke (bakerman) Bakker op drums en Serge Bredewold op de basgitaar. Dat wordt ongetwijfeld een muzikaal hoogtepunt. Het optreden in Calluna begint op vrijdag 23 oktober om 21.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.