het orgel klinkt weer in de reestkerk

Martine en Manfred Apitz hebben beiden aan de Musikhochschule Leipzig gestudeerd en zijn in de Bachstad Köthen in kerk en school bezig. Er zijn CD-opnamen met Martina aan het grote beroemde orgel van Friedrich Ladegast in de Köthener St.Jakobskirche. Manfred Apitz maakt regelmatig CD-opnamen met het orkest Köthener Schloßconsortium. Zij hebben twee volwassen dochters, die viool spelen en dikwijls bij de concerten meewerken.

Manfred arrangeert niet alleen muziek maar componeert ook. Hij is leraar viool en blokfluit aan de Musikschule Köthen en geeft leiding aan diverse ensembles. Op het concert op zondag 18 oktober worden werken uitgevoerd van Max Reger, J.S. Bach, Joseph Rheinberger, Alexandre Guilmant en van Manfred Apitz zelf. Werken voor orgel, viool en orgel en blokfluit en orgel.

Een unieke kans om te ervaren hoe het orgel in de Reestkerk na de restauratie klinkt. Kom dus luisteren naar deze prachtige muziek op zondag 18 oktober om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegangsprijs €10,00. Op vrijdag 6 november is er een bijzonder ingelast concert. In het kader van haar afscheidstournee treedt dan de beroemde violiste Emmy Verhey op in de Reestkerk. Kijk voor meer informatie op www.skoaconcerten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.