Home / archiefcentraal / guusje ter horst onder indruk van samenwerking vechtdal

guusje ter horst onder indruk van samenwerking vechtdal

In samenwerking met camping de Beerze Bulten en restaurant De Rheezerbelten heeft het Vechtdal Overijssel dit werkbezoek laten zien hoe de krachten gebundeld worden in de sectoren recreatie, toerisme, vrije tijd en zorg. Ontzorgd er even tussenuit richt zich op hulp bij acute ongevalletjes en letsels, waardoor mensen hun vakantie in het Vechtdal niet hoeven te onderbreken en het voortzetten van chronische zorg op het vakantieadres.

Vijf campings in de regio hebben deze unieke samenwerking al actief opgepakt. Beerze Bulten (Beerze), de Zandstuve (Hardenberg), Camping ’t Reestdal (Balkbrug), Camping Bergzicht (Ommen) en Boerderijcamping Het Varsenerveld (Ommen) doen mee. Tevens zijn de eerste stappen gezet om de deuren open te stellen voor speciale doelgroepen. Denk daarbij aan (jong)dementie, kinderen met gedragsstoornissen zoals ADHD en ADD, behandelingen na en bij kanker, reuma en gewrichtsziekten. Door de nominatie zijn de contacten en bekendheid aan dit initiatief in een stroomversnelling gekomen en gebundeld door Carla in het concept Zorgoplocatie.nl.

Werkbezoek
De demonstraties van de meest voorkomende (blessure)behandelingen aan recreatie gasten uit het Vechtdal en de krachtenbundeling van de verschillende ondernemers in het Vechtdal kwamen goed uit de verf. Montage van geluid en camera, opnames binnenkomst en positionering voor de juiste beelden bij het interview werden nauwkeurig doorgenomen en besproken met oud-minister Guusje ter Horst. De cameraman, het bestuurslid van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en Guusje ter Horst werden aan het eind verrast met een mandje vol streekproducten, wat een mooie afsluiting vormde van een succesvol werkbezoek.

De resultaten van deze video-opnames komen vanaf 13 oktober online, daar de stemprocedure nog loopt tot 22 oktober. Op 6 november wordt, tijdens de Dag van de Fysiotherapeut, de winnaar bekend gemaakt. De concurrenten komen uit Amsterdam en Utrecht. Stemmen op Carla kan via: www.dvdf.nl/fysioinbeeld.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.