groot onderhoud op landgoed de horte

De komende tijd voert Landschap Overijssel onderhoud uit op het Landgoed waaronder het verwijderen van de oude buxushaag. “Heel erg jammer, maar we kunnen niet anders. De buxus is ziek. Vervangen is de enige optie”, vertelt beheerder Kristian van Oene. “Omdat we de stijl van het landgoed in stand willen houden, plaatsen we er een nieuwe haag voor terug.” De werkzaamheden zullen geen gevolgen hebben voor wandelaars die op het landgoed van harte welkom zijn. “We vinden het juist belangrijk dat mensen zien en weten waarom we iets doen.”

Landgoed De Horte is een veelzijdig landgoed en opengesteld als wandelgebied. Voor natuurliefhebbers is hier veel te zien en te ontdekken. Het landgoed is begin 17e eeuw aangelegd in Franse stijl. Nog duidelijk herkenbaar aan de rechte paden en symmetrie in hagen, boomgaard en druivenkassen. Bijzonder is de 36 meter hoge mammoetboom Sequoiadendron. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Voor wandelaars is hier een mooie route uitgezet die langs de diverse bijzondere plekken van het landgoed leidt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.