gemeente dalfsen stopt met losse verkoop snoeihout voor inwoners

Voorwaarde is dat de opkoper voor de verwerking van het vrijkomend snoeihout uitvoering geeft aan een sociaal maatschappelijke doelstelling. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld zorgboerderijen. Iedere belangstellende kan zijn of haar snoeihout vervolgens bij deze partij kopen.

Wethouder Agricola is zich ervan bewust dat dit besluit niet op steun kan rekenen van iedereen. “Maar op dit moment worden er bij inwoners verwachtingen gewekt dat men hout kan kopen. Er wordt immers in kernpunten en via de gemeentelijke website gepubliceerd dat de gemeente die mogelijkheid biedt. Maar dat inwoners vervolgens maar 20 minuten de tijd hebben om hun wens kenbaar te maken, omdat het hout zo snel weg is, dat vinden wij als college niet correct. Daarom hebben wij besloten op zoek te gaan naar alternatieven.”

Geschiedenis
Gedurende vele jaren is het snoeihout dat tussen oktober en maart vrijkomt door de gemeente aan inwoners verkocht door middel van inschrijving via de website, met een maximum van 3 m³. De vraag naar hout is echter vele malen groter dan het aanbod. De inschrijving voor burgers is in 2014 bijvoorbeeld slechts 20 minuten toegankelijk geweest voor inwoners, omdat op dat moment de vraag ten opzichte van het aanbod al ver overschreden werd met als gevolg vele teleurgestelde burgers. Voldoende reden voor het college van burgemeester en wethouders om op zoek te gaan naar een andere wijze van de afzet van het vrijkomend snoeihout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.